Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със задната духалка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със задната духалка

Духалката която е на конзолата почти не духа когато е от 1- 3 степен духа съвсем леко и то хладък въздух на 4 става вече топъл но е много леко а отпред си духа нормално
    Alfa Romeo 146 1.6 TS 16V '99 120hp

Май имаше някаква драма с въздуховодите към тази духалка. Лесно се разкачаха или нещо подобно.
    146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Ето чети:
      http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E+%E4%F3%F5%E0
      Мисля, че имаше и една друга тема където беше описано как да се ремонтира този проблем.

Comment

Здравей колега,най-вероятно имаш разкачен въздуховод,провери си ги и ще заработи.Започват от централната конзола,долу под пепелника там където ти е мястото за CD-то.Минава предполагам(оригинално)покрай ск.лост и ръчната ,та разглабянето е бая.Аз лично фабрично нямах такава духалка,но заради децата се принудих да си направя сам-естественно самата духалка си купих втора ръка а другото е от стара прахосмукачка,и наистина ако имаш нещо разкачено(гофре)ще ти духа слабо и студено защото студеният въздух които се намества покрай ск.лост и ръчната демек започва да излиза от духалката
        sigpicALFA ROMEO 1.4 BOXER

Comment

мерси колега ще пробвам тия дни

Comment

а тая централна конзола някой може ли да обясни как се сваля или няма ли друг начин да закача въздоховода?

Comment

С тази централна конзола е доста кофти положението. По спомен някой беше писал, че след сваляне на декуративните пластмаси при краката на пасажера, се виждат въздуховодите и там било разкъчено, но с доста зор успял да го закачи. Но кой беше това не мога да се сетя. Беше преди година някъде, но с търсачката не мога да открия нищо.

Comment

аз стигнах до въздуховода като махнах дек.решетка ,която се намира на пасажера в краката,махнах CD-то и нисшичката под него(излиза много лесно-само дърпаш),и така монтирах моя-няма много място но не се налага да сваляш конзолата.Успех.Пиши какво е станало

Comment

абе само се маха решетката в краката на пасажера долу отляво. там обикновено се разкача тръбата.
                  точка

Comment

тъй като почнаха снеговете когато писах темата и не ми се занимаваше да разглобявам в студа, днес реших да се помъча да си направя духалката, но всичко изглежда наред свалих cd- то и жабката под него също и решетката на пасажерското място, но не открих как да оправя духалката, та въпроса ми е как да сваля централната конзола ако има тема с картинки ще ми е от полза

Comment

Духалката от зад е към тия на централната конзола и на вратите и духа най-силно когато врътката за клапите е на полужение с стрелка на дясно.От начало и аз си мислех,че духа слабо
                      МЕТАН

Comment

при мен не духа въобще

Comment

никой ли не е свалял конзолата на скоростния лост да даде някъква информация как става

Comment

Здравей колега,има три болтчета-едното е до ръчната в нишичката-там ще видиш една кръгла пластмасова капачка-махаш я и първото болтче е там,обаче при мен в края на конзолата(до задните седалки),вместо духалка имаше нещо като джобче на щипки,но предполагам че при теб духалката също е на щипки,просто го дръпни нагоре и под нея са другите две болтчета.Това е лесната част,защото конзолата не може да излезе свободно защото и пречат ск.лост и ръчната,така че се налага да пипаш и централната конзола.Успех

Comment

Каква разправия само заради една духалка... Ужст... Тя и моята си духа студено, ама като гледам май така ще си остане...
                              sigpicALFA ROMEO 145 1.9 трактор '99

Comment

Working...
                              X